معرفی کامل صنعت قهوه و پیشبینی آینده آن

ghahve dar jahan - تلاش صنعت

صنعت قهوه یکی از صنایع پررونق در دنیای امروز است که توانسته نظرات زیادی را به خود جذب کند و خیلی از افراد هم علاقه‌مند ورود به این حوزه هستند. این صنعت نه تنها در جهان توانسته رشد زیادی را تجربه کند؛ بلکه در ایران هم طرفداران زیادی به دست آورده است. به همین دلیل در این مقاله از تلاش صنعت قصد داریم که صنعت قهوه در ایران و جهان را به صورت کامل بررسی کنیم و بگوییم که بزرگ‌ترین برندهای فعال در این حوزه چه شرکت‌هایی هستند؟

بررسی صنعت قهوه

  • صنعت قهوه از بزرگ‌ترین صنایع در جهان است که توانسته پس از نفت، دومین بازار بزرگ جهانی را به خود اختصاص دهد. بسیاری از کارشناسان، علت این محبوبیت را کافئین موجود در قهوه دانسته‌اند که باعث حفظ هوشیاری در طول شب شده است و می‌تواند به دانشجویان، رانندگان یا کارمندان شیفت شب کمک ویژه‌ای کند. صنعت قهوه در جهان از اواسط قرن 15 میلادی به وجود آمد و با انقلاب صنعتی، رشد پیدا کرد؛ تا اینکه، در سال 2023 توانست بیش از 26.7 میلیارد دلار، آورده اقتصادی برای تولیدکنندگان خود داشته باشد.

    همچنین صنعت قهوه در ایران هم از زمان صفویان توسعه پیدا کرد؛ زمانی که یک داروساز، توانست خواص و مضرات آن را کشف کند و از قهوه به عنوان یک ماده دارویی استفاده نماید. با این حال در دهه اخیر، صنایع مربوط به قهوه در ایران رشد بسیار خوبی را تجربه کرده‌اند و توانسته‌اند به یکی از بزرگترین چرخانندگان اقتصاد در کشور ما تبدیل شوند.

رشد صنعت قهوه در جهان

  • رشد صنعت قهوه در جهان، با سرعت چشمگیری انجام می‌شود؛ تا جایی که در هر سال میلادی، حدود 10 میلیارد کیلوگرم مصرف قهوه نسبت به سال قبل افزایش پیدا می‌کند. بخشی از این موضوع، به دلیل تبلیغات برندها و تولیدکنندگان بزرگ قهوه است که نیاز شدیدی را در جهان ایجاد کرده‌اند. اما اثرگذاری فوق‌العاده این نوشیدنی برای سرحال کردن افراد هم باعث شده است که خیلی از انسان‌ها، از قهوه به عنوان یک نوشیدنی روزانه استفاده کنند. با توجه به این موضوع، پیش بینی شده است که آینده صنعت قهوه در جهان می‌تواند روشن باشد و حتی با وجود تغییرات اقتصادی و فرهنگی هم با شکست مواجه نشود.

وضعیت صنعت قهوه در ایران

  • صنعت قهوه در ایران، از زمان صفویه و با تشکیل قهوه‌خانه‌ها شکل گرفت؛ البته در آن زمان، ایران تنها واردکننده دانه‌های فرآوری شده قهوه بود و هیچ فرایندی بر روی این دانه‌ها در داخل کشور انجام نمی‌شد. تا اینکه رفته‌رفته تولیدکنندگان داخلی دستگاه‌های مختلفی مانند دستگاه رست قهوه را به بازار عرضه کردند. به این ترتیب، کم‌کم صنعت قهوه در ایران از حالت مصرفی خارج شد و خیلی از افراد توانستند دانه‌های خام قهوه را متناسب با نیاز و سلیقه خود فراوری کنند.

معرفی بزرگ‌ترین تولیدکنندگان در صنعت قهوه

 

با توجه به گسترش بیش از حد این صنعت در دنیا، بسیاری از شرکت‌ها در این زمینه فعالیت می‌کنند؛ اما باید بدانید که همه این شرکت‌ها، دانه‌های مورد نیاز خود را از طریق کشورهای خاصی تامین می‌کنند که مهمترین آنها عبارتند از:

  • برزیل که تولیدکننده 40 درصد قهوه مصرفی در جهان است و با تولید قهوه شسته نشده که در آفتاب خشک می‌شود، توانسته است محصولات خود را در دنیا منحصربه‌فرد کند.
  • ویتنام که بیشتر دانه‌های ارزان‌قیمت روبوستا را تولید می‌کند و توانسته است 40 درصد از این بازار را در سطح جهان به خود اختصاص دهد.
  • کلمبیا که دانه‌های قهوه با عطر و طعم ملایمی تولید می‌کند و با وجود آب و هوای نه چندان مناسب، توانسته است عنوان سومین تولیدکننده قهوه در جهان را به خود اختصاص دهد.
  • اندونزی که بیشتر دانه‌های روبوستا را تولید می‌کند. همچنین تولیدکننده نوعی از خاص‌ترین قهوه‌ها در جهان است که توسط گربه زباد نخلی خورده می‌شوند.
  • اتیوپی که بیشتر قهوه عربیکا را تولید می‌کند و دانه‌هایی با عطر و طعم بی‎نظیر دارد.
  • هندوراس که در خاک‌های آتش‌فشانی خود، بهترین انواع قهوه را تولید می‌کند و به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده قهوه اسپرسو در صنعت قهوه شناخته شده است.
  • هند که دانه‌های قهوه با بدنه‌ای سنگین و اسیدیته مشخص تولید می‌کند و روش بسیار خاصی هم برای دم کردن آن ارائه می‎دهد.
  • اوگاندا که تولیدکننده دو نوع قهوه عربیکا و ربوستا است و توانسته یک نوشیدنی شراب گونه را با استفاده از قهوه‌های خود به جهانیان معرفی کند.
  • مکزیک که انواع قهوه را با طعم آجیلی و شکلاتی به بازار عرضه می‌کند و توانسته 3 درصد از بازار جهانی را به خود اختصاص دهد.

 

معرفی بزرگ‌ترین شرکت های صنعت قهوه

گسترده شدن این صنعت باعث شده است که امروزه برندهای مختلفی در زمینه تولید این محصولات فعالیت کنند و ارزش تجاری بسیار بالایی هم داشته باشند. از جمله بزرگ‌ترین شرکت های صنعت قهوه که در زمینه فرآوری این دانه‌ها فعالیت می‌کنند، می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

  • استار باکس که به عنوان بهترین برند تولیدکننده قهوه در سال 2022 شناخته شده است و به عنوان بزرگترین شرکت زنجیره‌ای تولید قهوه در جهان فعالیت دارد. هرچند قهوه‌های استار باکس قیمت بالایی دارند، بسیار خوش‌طعم هستند.
  • کاستا یکی از تولیدکنندگان قهوه متعلق به کشور انگلیس است که معمولا قهوه‌های بسیار قوی تولید نمی‌کند؛ به همین دلیل، خیلی از افراد برای کاربرد روزانه خود، به سراغ قهوه کاستا می‌روند.
  • دونات دانکین یک شرکت چند ملیتی است که طعم‌های بسیار متنوعی دارد و معمولا توسط طرفداران قهوه‌های تلخ سرو می‌شود.
  • مک کافی یکی از تولیدکنندگان بزرگ در صنعت قهوه است که زیرمجموعه برند مک دونالد قرار دارد. مک کافی را می‌توان از بهترین تولیدکنندگان قهوه فوری در جهان دانست.
  • تیم هورتونز یک برند کانادایی است که انواع قهوه فوری را به بازار عرضه می‌کند.
  • گلوریا جینز یک شرکت استرالیایی امریکایی است که از سال 1996 فعالیت خود را شروع کرد و توانست محصولاتی با ارزش غذایی بالا را روانه بازار کند.
  • نستله که چندین زیرمجموعه در زمینه تولید انواع قهوه دارد و توانسته با ترکیب انواع دانه‌های قهوه، تجربه‌های جدیدی را برای مصرف‌کنندگان به وجود آورد.
  • فولگرز اولین شرکت امریکایی در زمینه تولید انواع قهوه فوری آسیاب شده است و محصولات بسیار متنوعی مانند بلک سیلک، قهوه صبحانه، قهوه فرانسوی و گورمت سوپریم را به بازار عرضه می‌کند.
  • کوریگ تولیدکننده انواع قهوه تک سرو در ظروف مخصوصی به نام k cup است که توانسته است بیش از 10 درصد بازار قهوه امریکا را در دست بگیرد.
  • ماکسول هاوس از تولیدکنندگان اصلی قهوه آسیاب شده در امریکا است و از سال 1892 تا امروز، به عنوان یکی از بهترین تولیدکنندگان در صنعت قهوه فعالیت دارد.

خط تولید صنعت قهوه

در رونق صنعت قهوه، نحوه راه‌اندازی خط تولید بسیار اهمیت دارد و باید با استفاده از دستگاه‎های باکیفیت انجام بگیرد. برای فعالیت در بخش تولید صنایع قهوه، می‌توانید از روش‌های مختلفی مانند فرایند خشک، مرطوب و ترکیبی استفاده کنید که خروجی آنها، قهوه سبز نام دارد. پس از تولید قهوه سبز، نیاز است که دانه‌ها را برای برشته شدن و آسیاب شدن ارسال کنند. در این زمان، نیاز به دستگاه روستر قهوه است تا بتواند دانه‌ها را به خوبی بو داده کند.

بسیاری از افراد به دنبال خرید دستگاه‌های باکیفیت هستند تا بتوانند دانه‌های قهوه تولیدی خود را با ارزش بیشتری روانه بازار کنند. در چنین مواردی، خرید انواع دستگاه رستر قهوه از تلاش صنعت می‌تواند بهترین گزینه برای شما باشد؛ زیرا این دستگاه‌ها دارای ظرفیت‌های بسیار متنوعی هستند و نیاز صنایع را به دلیل استفاده از فناوری‌های جدید، به طور کامل برطرف می‌کنند. پس از برشته کردن دانه‌ها، باید بسته‌بندی شوند تا در نهایت تولیدکننده بتواند به عنوان یکی از برندهای معتبر در صنعت قهوه ایران یا جهان فعالیت کند.

مراحل چرخه عمر در صنعت قهوه

برای صنعت قهوه در ایران و جهان، یک چرخه عمر تعریف شده است که نشان می‌دهد این صنعت چه مراحلی را طی کرده است و در حال حاضر، در چه جایگاهی قرار دارد؟ مراحل این چرخه عبارتند از:

  • مرحله اول، راه اندازی این صنعت است که مواردی مانند جذب مشتری و برندینگ را شامل می‌شود. برای بسیاری از برندهای بزرگ، مرحله راه اندازی مدت‌ها پیش تمام شده است و دیگر نیازی به بازاریابی برای آنها وجود ندارد.
  • مرحله دوم رشد نام دارد که شامل به دست آوردن سهمی از بازار و تنظیم محصول از نظر کیفی می‌شود. صنعت قهوه در جهان، از قرن 16 تا 18 میلادی در این مرحله قرار داشته است و در این مدت، توانسته است تقاضا برای خرید قهوه را به طور قابل توجهی بالا ببرد.
  • مرحله سوم بلوغ است که در طی آن، این صنعت به اوج خود می‌رسد و بیشترین میزان سود را دارد؛ این صنعت، در حال حاضر، در چنین مرحله‌ای قرار گرفته است و هنوز در ابتدای مسیر به سر می‌برد. به همین دلیل، هنوز هم پتانسیل بسیار بالایی برای رشد دارد.
  • مرحله چهارم به نام اشباع شناخته می‌شود که در طی آن، افراد زیادی وارد صنعت قهوه می‌شوند؛ در نتیجه، سود زیادی برای شرکت‌ها باقی نمی‌ماند و آنها برای رقابت سرد خواهند شد. در نتیجه این بازار را ترک می‌کنند؛ این صنعت هنوز وارد مرحله اشباع نشده است و با بررسی آینده صنعت قهوه هم نمی‌توان به صورت دقیق، زمان ورود به این مرحله را تعیین کرد.

مرحله آخر هم چرخه عمر صنعت قهوه هم زوال است که در آن، این صنعت به شدت افت می‌کند و محصول جدیدی جایگزین آن می‌شود.

پیشبینی آینده صنعت قهوه

با توجه به این که طرفداران قهوه در سطح جهان روزبه‌روز بیشتر می‌شوند، پیش‌بینی شده است که تا سال 2025، تقاضا برای مصرف قهوه حدود 25 درصد افزایش پیدا کند. کارشناسان معتقد هستند که این اتفاق به دلیل رشد طبقه متوسط در کشورهای در حال توسعه می‌افتد و رفته‌رفته، سرمایه‌گذاران بیشتری به صنعت قهوه در ایران و جهان جذب خواهند شد. از سوی دیگر، پیش‌بینی شده است که مصرف‌کنندگان قهوه در آینده، به صورت تخصصی این نوشیدنی را مصرف می‌کنند؛ به این معنا که به سراغ قهوه‌های باکیفیت می‌روند. در نتیجه افرادی در آینده صنعت قهوه موفق هستند که از دستگاه‌های حرفه‌ای روستر قهوه استفاده کنند و بتوانند با حفظ عطر و طعم این دانه‌ها، کیفیت آن‌ها را تا حد زیادی بهبود ببخشند.

یکی دیگر از پیش‌بینی‌های موجود برای آینده صنعت قهوه، گرایش به قهوه فوری است؛ از آنجا که امروزه خیلی از افراد به دنبال سرعت بیشتر هستند و می‌خواهند خیلی زود به کارهای خود برسند، قهوه فوری جایگاه ویژه‌ای در آینده این صنعت خواهد داشت. همچنین تولیدکنندگان و برندهای معتبر هم به دنبال راه‌های ساخت انواع جدیدی از قهوه می‌روند تا بتوانند با ایجاد تنوع، مشتریان را همواره در این صنعت نگه دارند.

جمع‌بندی

در این مقاله به صورت کامل به بررسی صنعت قهوه در ایران و جهان پرداختیم و آینده صنعت قهوه را هم پیش‌بینی کریم. در حال حاضر، این صنعت در مرحله بلوغ قرار گرفته است و جای رشد زیادی دارد؛ به همین دلیل، شما هنوز هم می‌توانید فعالیت خود را آن آغاز کنید و به سود خوبی برسید. در صورتی که برای ورود به صنعت قهوه و پیشرفت در این حوزه، نیاز به دستگاه‎‌هایی با کیفیت بالا دارید، می‌توانید دستگاه روستر قهوه خود را از ما در تلاش صنعت خریداری کنید. ما بهترین دستگاه‌ها را با استفاده از فناوری پیشرفته تولید کرده‌ایم و این محصولات را بدون واسطه به بازار ارائه می‌دهیم؛ به همین دلیل، موفق به ارائه بهترین قیمت بازار شده‌ایم.

انواع دستگاه رست قهوه صنعتی