10 مورد از مهم‌ترین اشتباهات رایج رست قهوه

اشتباهات رایج در رست قهوه

اگر می‌خواهید یک قهوه خوش عطر و طعم داشته باشید، یکی از مهم‌ترین نکات، رست قهوه است. رست قهوه باید به صورت اصولی انجام شود تا نتایج مطلوبی را به همراه داشته باشد، در غیر این صورت قهوه دلخواهی از آن دریافت نخواهید کرد. از این رو باید درباره اشتباهات رایج رست قهوه اطلاعات لازم را داشته باشید. معمولا چند اشتباه متداول در برشته کاری قهوه وجود دارد که با کسب اطلاعات درباره آن‌ها می‌توانید میزان خطا را به حداقل برسانید. در ادامه با ما در وبلاگ تلاش صنعت همراه شوید تا توضیحات بیشتر و کامل‌تری در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.

اهمیت دانستن اشتباهات رایج در رست قهوه

انواع باریستاها و افرادی که در حوزه قهوه مشغول به کار هستند یا اینکه علاقه به این زمینه دارند، باید اطلاعات خود را درباره نحوه به عمل آوردن آن بالا ببرند. دانه قهوه درون گیلاس قهوه رشد می‌کند و بعد از پردازش و چند مرحله خاص، تبدیل به دانه خشک می‌شود. این دانه‌ها در این مرحله به رنگ سبز هستند و معمولا بوی علف و خامی از خود دارند. از این رو باید چند مرحله دیگر هم پشت سر بگذارند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها رست یا برشته کردن قهوه است.

اگر بتوانید قهوه را به صورت اصولی و به دور از اشتباهات در برشته کاری قهوه رست کنید، می‌توانید همه عطر و طعم دلخواه را در آن به وجود آورید. هرگونه ایراد یا اشتباه در این فرایند، می‌تواند تا حد زیادی در نتیجه نهایی اثرگذار باشد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم درباره اشتباهات رایج در برشته کردن قهوه اطلاعات لازم را به دست آورید.

معرفی 10 اشتباه رایج در برشته کاری قهوه

همان طور که گفتیم، چندین اشتباه رایج در رست قهوه وجود دارد که در اغلب مواقع ممکن است افراد را به خود درگیر کند. با شناخت این اشتباهات رایج، شما می‌توانید از آن‌ها دوری کنید و این فرایند را بدون ایراد به اتمام برسانید. در این قسمت 10 تا از رایج‌ترین اشتباهات را معرفی می‌کنیم.

1- سوختگی دانه‌ها

یکی از رایج‌ترین اشتباهات رست کردن قهوه، سوختگی دانه‌ها است. معمولا این حالتی در زمانی ایجاد می‌شود که درجه حرارت اولیه بیش از اندازه بالا باشد. در این حالت اگر چرخش دانه‌ها به انداز کافی سریع انجام نشود، دانه‌ها دچار سوختگی خواهند شد. دانه‌های سوخته به راحتی از میان موارد دیگر قابل تشخیص هستند.

این دانه‌ها رنگی تیره‌تر دارند و اگر برای قهوه استفاده شوند، معمولا طعم چرب و دودی می‌دهند. از این رو شما باید دما را در دستگاه رست قهوه تنظیم کنید و با سرعت مناسبی دانه‌ها را هم بزنید تا دچار سوختگی نشوند. اگر این حالت برای دانه‌های قهوه رخ داد، حتما باید دانه‌های سوخته را از بین باقی دانه‌ها جداسازی کنید.

2- سوختگی لبه‌ها

بروز سوختگی در لبه‌ها هم تا حد زیادی مشابه با سوختگی عادی است؛ اما در این حالت فقط قسمت لبه‌های قهوه سوخته است. در برخی از مواقع، بالا بودن حرارت اولیه می‌تواند باعث بروز این حالت شود. همچنین در زمان ترک دوم قهوه هم احتمال سوختگی لبه‌ها وجود دارد.

3- پخته شدن دانه قهوه

پخته شدن دانه های قهوه

در صورتی که دانه قهوه برای مدت زمان طولانی داغ شود اما به ترک اول نرسد، ممکن است این حالت برایشان پیش آید. این حالت در شکل ظاهری قهوه ایرادی به وجود نمی‌آورد؛ اما می‌تواند عطر و طعم قهوه را به صورت کامل از بین ببرد. چنین قهوه‌ای معمولا طعم شیرین پیدا می‌کند و معمولا با طعم شبیه نان یا طعم کاغذی توصیف می‌شود.

4- عدم شناخت قهوه خریداری شده

این اشتباه معمولا توسط افراد غیرحرفه‌ای و بی‌تجربه در دنیای قهوه رخ می‌دهد. زمانی که شما قهوه جدیدی را برای برشته کردن خریداری می‌کنید، باید اطلاعات کاملی درباره آن به دست آورید. هر اندازه آگاهی بیشتری از محصول داشته باشید، عیوب برشته کاری قهوه هم کمتر خواهد شد. توجه داشته باشید که هر دانه قهوه سبز با دانه دیگر متفاوت است و نیاز به سبک دیگری از برشته کاری دارد. از این رو بدون شناخت محصول، نمی‌توانید نتیجه مطلوبی از این روند به دست آورید.

5- تمیز نکردن تجهیزات

یکی از اشتباهات رایج برشته کاری قهوه، تمیز نکردن تجهیزات است. بعد از هر بار برشته کردن قهوه، باید حتما تجهیزات و فضای کاری خود را به صورت کامل تمیز کنید. باقی مانده بقایای قهوه قبلی بر روی تجهیزات، می‌تواند باعث ایجاد بو و مزه نامطبوع در قهوه جدید شود. به همین دلیل برای کاهش ایرادات برشته کاری قهوه، توصیه می‌کنیم بعد از هر بار انجام کار، حتما تمام وسایل را تمیز کنید و محیط را جارو برقی بکشید تا تمام آلودگی‌های موجود به صورت کامل از بین بروند.

6- استفاده از فر برای برشته کردن دانه

یکی دیگر از اشتباهات رایج برشته کاری قهوه، استفاده از فر برای رست است. برشته کردن قهوه یک کار ظریف و دقیق محسوب می‌شود که شما باید با نهایت تمرکز خود آن را به اتمام برسانید. وارد شدن دمای بیش از حد در بازه‌های زمانی مختلف یا متوقف شدن دما می‌تواند اثرات مختلفی را بر روی نتیجه نهایی کار بگذارد. تنظیم دما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که باید به صورت اصولی و با شناخته دانه‌های قهوه انجام شود.

7- گرم نکردن لوازم

یکی از اصولی مهمی که در زمان برشته کردن قهوه باید در نظر داشته باشید، گرم کردن وسایل است. بسته به موقعیت جغرافیایی و بازه‌های زمانی مختلف، دمای وسایل ممکن است تغییر کند. در بهترین حالت توصیه می‌کنیم یک دمای ثابت را برای این کار انتخاب کنید تا از این طریق بتوانید در هر بار نتیجه یکسانی را به دست آورید. به خاطر داشته باشید که گرم نکردن سیستم باعث می‌شود که حرارت به صورت ناموزون در قسمت‌های مختلف تقسیم شود و بر روی نتیجه نهایی اثرات سوء بر جای بگذارد.

8- عدم استراحت قهوه

همه ما می‌دانیم که دم کردن قهوه تازه لذت‌بخش است و می‌تواند عطر فوق‌العاده دلپذیری را از خود تولید کند، اما این کار یکی از اشتباهات رایج رست قهوه است که باید از آن پرهیز کنید. دانه‌های قهوه باید از خود دی اکسید کربن تولید کنند. از این رو بعد از برشته کردن باید آن‌ها را در سینی‌های مخصوص قرار دهید و بگذارید تا خنک شوند. در این حالت دی اکسید کربن موجود در دیواره سلول‌ها خارج می‌شود. باقی ماندن این دی اکسید کربن باعث می‌شود در زمان استفاده با آب واکنش نشان دهد و بر روی کیفیت قهوه آماده شده اثراتی را به همراه داشته باشد. توصیه می‌کنیم قهوه‌های تیره‌تر را زودتر از نمونه‌های تیره‌تر مصرف کنید تا با گذشت زمان عطر و طعم آن‌ها دچار هیچ‌گونه مشکلی نشود.

9- مقدار برشته شدن قهوه

معمولا یکی از رایج‌ترین اشتباهاتی که در روند رست کردن قهوه رخ می‌دهد، میزان برشته کردن آن است. شما باید بدانید که چه انتظاری از قهوه بو داده شده دارید. در این حالت می‌توانید به اندازه ایده آلی که در نظر دارید، آن را برشته کنید. در واقع باید بگوییم که این موضوع کاملا به سلیقه افراد وابسته است و نمی‌توانیم مقدار استانداردی را برای آن تعریف کنیم. قهوه‌هایی که کمتر برشته شده‌اند معمولا وزن سبکی دارند و با انگشت خرد نمی‌شوند. از طرف مقابل مدل‌هایی که زیاد برشته شده‌اند، روغنی هستند و طعم تلخ‌تری دارند. از طریق این نشانه‌ها شما می‌توانید قهوه دلخواه خود را تشخیص دهید.

10- توجه نکردن به جزئیات

یکی دیگر از عیوب برشته کاری قهوه که در بسیاری از مواقع رخ می‌دهد، عدم توجه به جزئیات روند کار و یادداشت‌برداری از آن‌ها است. برای اینکه اشتباهات رایج در برشته کردن قهوه را به حداقل مقدار برسانید، توصیه می‌کنیم تمام جزئیات را به جای سپردن به ذهن، حتما یادداشت کنید. درجه دمای لوازم و شروع فرایند برشته کاری و حتی مدت‌زمان سرد شدن دانه‌های قهوه حتما باید به صورت کامل ثبت شوند. در این حالت شما می‌توانید هر بار بدون کمترین خطا، به رست کردن قهوه بپردازید.

جمع‌بندی

برای اینکه دانه‌های قهوه آماده آسیاب و استفاده شوند، باید مراحل خاصی را پشت سر بگذارند. یکی از مهم‌ترین مراحلی که دانه‌های قهوه را از خامی خارج می‌کند و به آن‌ها عطر و طعم فوق‌العاده‌ای می‌بخشد، رست یا همان برشته کردن قهوه است. معمولا چند اشتباه در برشته کاری قهوه وجود دارد که توسط افراد تکرار می‌شود. برای عدم تکرار این اشتباهات، در این مقاله به معرفی اشتباهات رایج برشته کاری قهوه پرداختیم تا شما بتوانید دانه‌های قهوه را بر اساس سلیقه شخصی خود برشته کنید.