روستر قهوه یکی از یکی از حیاتی ترین ابزار برای تبدیل قهوه خام به قهوه ای با قابلیت آسیاب شدن میباشد. در کشورهایی که قهوه کشت میشود محصول به دست آمده قهوه ای سبز رنگ و مرطوب است که باید طی فرایندی خشک و آماده استفاده شود.
در ادوار کذشته طریقه روست کردن قهوه بسیار تغییر و تکامل پیدا کرده است. و دستگاههای تولید شده به تکنولوژیهای جدیدی مجهز شده اند تا قهوهها را در کمترین زمان و بالا ترین کیفیت روست کنند. در این مقاله قصد داریم تا در مورد روش کار روسترها و بهترین روستر قهوه را با هم صحبت کنیم.
گیاه قهوه
قهوه به دانه های سبز رنگ شیار داری که محصول گیاه قهوه هستند گفته میشود. قهوه در قاره آمریکا و قسمتهایی از آسیا کشت میشود، که هر کدام دارای خواص و طعم مختلفی هستند. درخت قهوه ارتفاعی بین 3 تا 3.5 متر دارد. گیاه قهوه در سال پنجم بعد از کاشت به محصول دهی میرسد. در فصل رویش شکوفههایی سفید رنگ و خوشبو روی درخت به وجود میآید.
محصول گیاه قهوه بعد از برداشت برای اینکه تبدیل به قهوه آماده مصرف تبدیل شود نیاز دارد تا از واکنشهای فیزیکی و شیمیایی روی آن انجام شود. در این پروسه قهوه سبز رنگ با درصد کافئین بالا در اثر حرارت به قهوهای برشته شده با درصد کافئین پایین تر تبدیل میشود. زیرا عملیات روست باعث کم شدن کافئین قهوه میشود.
در تمام مناطق دنیا قهوه مصرف میشود و دارای تفاوتهای بسیار زیادی هم میباشد. این تفاوتها به نحوه روست شدن قهوه در مکانهای مختلف دنیا مربوط میشود. به طور مثال در قسمتهایی از غرب آمریکا و اروپا قهوه بسیار با درجه روست بالایی پسندیده میشود. روست قهوه در شرکتهای تولید کننده معروف و معتبر روشی انحصاری دارد.
درجه روست شدن قهوه ها
روست کردن قهوه به سه دسته تقسیم می شودکه شامل:
برشتگی روشن
این روش و مقدار از روست شدن بسیار کمتر است و در این روش کافئین قهوه حفظ می شود و خصوصیات دانه قهوه بیشتر حفظ می شود.
برشتگی متوسط
در این درجه از روست کمی از عطر و خواص ذاتی دانه قهوه کاسته می شود. در این درجه روست کافئین قهوه به مراتب از روش اول کمتر است.
برشگی تیره
در این درجه از پختگی کم کم روغن قهوه پدیدار شده و دانه های قهوه براق می شود. کافئین قهوه به کمترین مقدار رسیده و قهوه طعم تلخ تری بدست می آورد.
خصوصیات بهترین روستر قهوه
روسترهای قهوه که به وسیله آن می توانیم انواع مدلهای روست را انجام دهیم دارای تنوع در ظاهر، کارکردو کاربری دارند. بنا به این موضوع که روستر قهوه را برای چه مکان و چه حجم کاربری مصرف میکنیم می توانیم بهترین روستر قهوه را انتخاب کنیم.
روسترهای قهوه دارا انواع مختلفی برای کاربرد های متفاوتی تهیه شده اند. روستر های تمام اتو ماتیک که مجهز به مانیتوری جهت اعمال و نمایش پروتکل های روست. محفظه ای شیشه ای برای کنترل رنگ قهوه در حال روست و هواکش هایی بسیار پر قدرت هم میباشند.
روسترهای صنعتی بر روی صفحه ای سرامیکی و به کمک اشعه مادون قرمز قهوهها را به شکل یکدستی روست میکند. و مجهز به سینی های خنک کننده هستند که به کیفیت قهوه روست شده کمک میکند.
روسترهای خانه و یا کافه ای با سایز بسیار مناسب برای قرار دادن روی کانتر طراحی شده اند. این روسترها از 0.5 کیلو قهوه را روست میکنند. روسترهای خانه و کافه ای بسیار مناسب برای میزان مصارف محدودمیباشد. زیرا قهوه در اثر مدت زمانی که از زمان روست میگذرد کیفیت خود را از دست میدهد.
یکی از نیازهای اصلی مجموعههای تولید و بسته بندی یک روستر بسیار با کیفیت میباشد. تا بتوانند قهوهای با کیفیت را تهیه و روانه بازار کنند. برای کار میتوانید به شرکتهای تولید دستگاههای صنعتی سفارش داده و آنها روستری را ربنا به نیازهای شما طراحی و در صورت تایید طرح اولیه دستگاه ساخته شود. روسترهای سفارشی هم نوعی از روسترها صنعتی به حساب میآیند.
با دانستن این اطلاعات در مورد انواع روستر و شناخت نیاز خود می توانید بهترین روستر قهوه را مطابق با نیاز خود تهیه و بهترین کاربری را داشته باشید.
گروه صنعتی تولیدی صنعتی تلاش صنعت با بهره گیری از تکنولوی روز دنیا و استفاده از تجربه متخصصین خود اقدام به طراحی و تولید انواع روستر های قهوه کرده است. این روستر ها در گنجایش های متفاوتی ارائه میشوند. برای تهیه روستر می توانید با متخصصان گروه صنعتی تلاش صنعت مشاوره بهترین روستر قهوه را مطابق با نیاز خود تهیه کنید.