قهوه یکی از نوشیدنیهای بسیار پر طرفدار در کل دنیا میباشد. قهوه دانه ای سبز رنگ محصول گیاه قهوه است. که در آب و هوای جفرافیای خاصی محصول میدهد. قهوه در قسمتهایی ازقاره آمریکا و آسیا کشت میشود. قهوه خام بعد از برداشت باید روست شود. دمای روسترهای قهوه بسیار متفاوت بوده و برای روست به روشهای مختلف از دمای متفاوتی هم استفاده میشود.
قهوه بعد از برداشت برای اینکه به تبدیل به محصولی شود. که قابلیت نوشیدن را پیدا کند. نیاز است تا مراحل روست شدن را پشت سر بگذارد. به طور کلی روست به سه دسته لایت،مدیوم و دارک تقسیم بندی میشود.
روست شدن قهوه با روشهای مختلفی انجام میشود. روست کردن قهوه در ادوار گذشته تا به امروز پیشترفتهای چشم گیری داشته است. به شکلی که در حال حاضر دستگاههای روستر تمام اتوماتیکی وجود دارند که قابلیت تنظیم شدن برای انوع روست را دارند.
میزان روست با دما و زمان برشته شدن تعریف میشود. اجزای اصلی عبارتند از افزایش دما و زمان میباشد. اینکه با چه شدتی دانههای قهوه را گرم میکند و باعث روست شدن قهوه میشود. عملیات روست با توجه به نوع قهوه کاملا متفاوت بوده. و نوع روست منجر به روست شدنهای مختلفی میشود که طعم قهوه را میسازد.
سطوح مختلف روست شدن قهوه بسته به دمای برشته شدن تقسیم بندی میشود. یک روش پرکاربرد برای تعیین درجه واقعی برشته شدن قهوه طبقه بندی بصری رنگ است. در طول فرآیند برشته کردن، رنگ دانههای قهوه تغییر میکند و از زرد به درجات مختلفی از قهوهای میگراید.
عوامل تاثیر گذار در دستگاه رست قهوه
در مراحل بعدی تفت دادن روغن روی سطح دانه قهوه ظاهر میشود. با این حال ارزیابی صرفا بصری معمولاً به اندازه کافی دقیق نیست. بنابراین از ترکیبی از دما، بو، رنگ و صدا برای کنترل فرآیند بو دادن استفاده میشود. سر و صدا هم یک شاخص کلیدی در طول فرآیند برشته کردن است. دو درجه دما وجود دارد که به آنها “ترک” گفته میشود که مورد توجه ویژه روست من ها قرار می گیرد.
دانه قهوه بعد از برداشت مشابه دانه حبوبات خام است. برای اینکه تبدیل به پودر قهوه ای که ما به شکل روزمره از آن استفاده میکنیم در آید. نیاز است تا مراحل مختلفی را پشت سر بگذارد. اصلی و کلیدی ترین مرحله در طی این فرآیند که طعم قهوه را به وجود میآورد روست شدن قهوه است.
دستگاه رست قهوه در کل دنیا با سلایق مختلفی انجام میشود. بسیاری از شرکتهای تولید کننده قهوه در کل دنیا دارای روشهای روست انحصاری خود هستند. در این مقاله بیشتر در مورد انواع روست و دمای روسترهای قهوه صحبت میکنیم.
انواع رستر برای روست کردن قهوه با درجات مختلف
1. روست بسیار سبک با دمای حدود 196 درجه سانتی گراید با رنگ قهوه ای روشن که به روست دارچینی معروف است و کمی اسیدیته میباشد.
2. روست با متوسط با دمای حدود 205 درجه سانتی گراید قهوهای که به روست نیوانگلند معروف است تا حدودی اسیدیته.
3.روست با دمای حدود 210 درجه سانتی گراید با رنگی قهوه ای متوسط و معروف به روست آمریکایی و کاملا اسیدیته.
4.روست با دمای حدود 219 درجه سانتی گراید با رنگی قهوه ای کمی تیره و تا حد قابل توجهی اسیدیته.
5.روست با دمای حدودا 240 درجه سانتی گراید با رنگی قهوه ای تیره که به روست فرانسوی معروف است مقادیر اسیدیته کمی کاهش پیدا کرده و طعمی تلخ و کاراملی دارد.
6.روست با دمای 245 درجه سانتی گراید رنگی نزدیک به سیاه دارد و به روست ایتالیایی معروف است. و حالت اسیدیته در این زمان از بین می رود.
دمای روستر قهوه و انواع استاندارد روست قهوه ها را به تفضیل برای شما توضیح دادیم. با توجه به این نکات می توانید با روسترهای خانگی قهوه مورد نظر خود را روست کنید. البته لازم به ذکر است که روست کردن قهوه در حجم بالا و با دستگاههای صنعتی. نیاز به آموزش کامل و آشنایی روست من با طرز کار دستگاه را دارد.
گروه صنعتی تلاش صنعت یکی از تولید کننده داخلی است. که به بهره گیری از علم و فناوری روز دنیا و به کمک تیم فنی و متخصص اقدام به تولید و فروش انواع دستگاههای روستر قهوه کرده است. برای تهیه یک روستر با انواع گنجایش و کاربریهای مختلف میتوانید با گروه صنعتی تلاش صنعت مشاوره و بهترین روستر موجود را با توجه به نیاز خود تهیه کنید.